5-6 maj är det STCC-premiär på Ring Knutstorp. För racingveteranen Mattias Andersson blir det även Honda Racing Sweden-premiär. De första testdagarna startade framgångsrikt för Honda Racing Sweden som tog en andra plats på tiden 1.00,707 efter två dagars tester.

– Härligt att äntligen få komma igång igen. Vi kommer göra vårt bästa för att kunna vara med och fajtas om pallplatser, säger Mattias Andersson.

År 2001 gjorde Mattias Andersson debut i STCC. Sedan dess har han blivit ett av de mest meriterade namnen inom svensk racing med över 200 starter i karriären. Endast Jan ”Flash” Nilsson har gjort fler STCC-lopp än Mattias Andersson.

Årets säsong inleds på Ring Knutstorp den 5-6 maj. För Mattias Andersson blir Ring Knutstorp-premiären även hans Honda Racing Sweden-premiär.

– I år är det inte bara en nystart för STCC, utan även för mig personligen. Diskussionerna med Honda startade redan förra sommaren. Det är kul att säsongen är igång och att man äntligen får sätta sig bakom ratten på en Honda i en premiär. Vi går en väldigt spännande säsong till mötes, säger Mattias Andersson.

Under onsdagen och torsdagen hölls de första två testdagarna. På första testdagen tog Mattias Andersson en sjätteplats, knappa sekunden bakom Fredrik Ekblom. 

Dag två gick ännu bättre när teamet bytte framdäck i sista passet och Mattias slog till med dagens näst bästa tid, 1.00,707, i testet. Vilket resulterade i att Honda Racing Sweden totalt hamnade på en andra plats efter två dagars testkörningar på Ring Knutstorp.

– Det kändes väldigt bra. Upptakten till premiären kunde inte varit bättre. Förutsättningarna är optimala för att kunna vara med och fajtas om pallplatser nästa vecka, säger Mattias Andersson.

Årets STCC-säsong är en nystart för STCC. I år har det tekniska reglementet ändrats och det blir mer racing än någonsin. Det kommer att bli sju deltävlingar och 21 race. Totalt deltar 24 förare från 15 team och fem olika bilmärken, varav Honda är ett.

Utöver Mattias Andersson är det ytterligare två förare som kör Honda i år. Mattias Andersson är den som tippats hamna högst av alla Honda-bilar i år.

– Det är kul att folk tror på en. Målsättningen är att fajtas om prispallen varje heat. Gör vi det så är vi med och fajtas om totalen. Men det är svårt att tippa var man själv kommer hamna i sluttabellen, det är många nya bilar och starka förare med i år, säger Mattias Andersson.

Honda Civic Type R satte nyligen ett nytt varvrekord för framhjulsdrivna bilar på världsberömda banan Nürburgring. Den 3 april, 2017 gjorde en utvecklingsbil en varvtid på 7 minuter och 43,8 sekunder och sattes under den sista fasen av modellens testprogram.

 

För mer information kontakta
Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se

 

Elisabeth Levinsohn, PR/Marknad Honda Sverige
Tel. + 46 736 99 07 82
Mail. Elisabeth.Levinsohn@honda-eu.com