På Alastaro Circuit gjorde Honda Racing Swedens Mattias Andersson sitt hittills bästa lopp i årets STCC – en fjärdeplats i tredje heatet. Det har gett mersmak. På Solvalla hoppas STCC-veteranen kunna avancera i tabellen.

Efter två STCC-tävlingar med blandade resultat tar Honda Racing Swedens Mattias Andersson sikte på toppen i en av årets mest välbesökta deltävlingar. När STCC-cirkusen når Solvalla 17 juni är målet att bygga vidare på den positiva trenden från förra tävlingshelgen.

– Precis som resten av säsongen hittills så blev det blandade resultat i Finland. Men vi avslutade bra och gjorde vårt bästa race för i år med en fjärdeplats i tredje heatet, säger Mattias Andersson.

I nuläget parkerar Mattias Andersson på en 8:e plats i STCC-sammandraget.

– Jag hade hoppats vi skulle ligga topp fem redan, men nu är vi åtta. Vi har inte lyckats ta oss upp på prispallen i nåt heat ännu men nu jobbar vi helg för helg för att ta oss uppåt. Efter Solvalla kanske vi ligger närmare var vi vill ligga i tabellen, säger Mattias Andersson.

Travmetropolen Solvalla beskrivs av många som en av de tuffare banorna som finns på STCC-touren. Banan har bara sex kurvor och farten är mycket lägre än på många andra banor.

– Det är den långsammaste banan men den som lockar mest publik. Det brukar bli en härlig folkfest. Det lär bli tajt och det kommer nog att bli hundradelar som fäller avgörandet. Kvalet blir enormt viktigt. Det är inte lätt att köra om på Solvalla, säger Mattias Andersson.

Målsättningen för säsongen är att utmana om pallplatser – i varje heat. Mattias Andersson tror att man kommer kunna göra det på Solvalla och även avancera i sammandraget.

– I år har vi hela tiden haft farten för topp fem, men vi har inte fått med oss resultaten. Jag känner mig trygg inför Solvalla. Det är svårt att säga på förhand vilken bil som passar banan bäst, men jag tror att Honda-bilen kommer passa bra och att vi kan få ett bra resultat, säger Mattias Andersson.

För mer information kontakta
Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se