STCC-legendaren Mattias Andersson fortsätter för Honda 2018

Nu är det klart att Mattias Andersson fortsätter i STCC 2018. Racinglegendaren har siktet inställt på pallen och redan premiärhelgen kommer han att passera Jan ”Flash” Nilssons rekord på 231 starter.

– Har jag räknat rätt ligger vi lika efter det första heatet på premiären på Ring Knutstorp. Förutsatt att Janne inte kommer till start kommer jag att passera honom efter heat två. Det är ett roligt rekord att slå i och med att han varit Mr STCC i alla år. Jag trodde aldrig att någon skulle komma upp i det antalet starter, säger Mattias Andersson.

Mattias Andersson har tävlat i STCC sedan 2001. 2017 slutade han på 6:e plats. Nästa säsong är siktet inställt på pallplats.

– Som tävlingsmänniska vill jag alltid vinna. Jag har tidigare varit 4:a som bäst sammanlagt men aldrig tagit mig upp på pallplats. En dröm är att vara top-3 i SM-mästerskapen men viktigast är att vara konkurrenskraftig och vara med och slåss om prispallen varje helg på banan, säger Mattias Andersson.

Precis som förra säsongen kommer racinglegendaren från Linköping att köra Honda Civic Type R. En stor skillnad jämfört med föregående år är att de redan nu har tillgång till bilen och har kunnat lägga mer tid på förberedelser.

– Vi fortsätter bygga vidare på den fart vi fick upp under andra halvan av säsongen. Förhoppningsvis är vi med och slåss om segrarna från dag ett. Reglementet som infördes 2017 var nytt för alla. Med ett års erfarenhet har vi lärt oss vilka moment vi ska lägga krutet på och serva men även vad som är viktigt körmässigt. Det ska bli spännande, säger Mattias Andersson.

Även Honda är taggade för den kommande säsongen.

– Vi är jätteglada för att Mattias valt att fortsätta satsningen med oss 2018 och ser fram mot att hjälpa honom tampas om förstaplaceringarna i varje race, säger Carola Larsson, PR-ansvarig på Honda Sverige.

För mer information kontakta

Mattias Andersson, Honda Racing Sweden
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se

Carola Larsson, PR-ansvarig Honda Sverige
Tel. + 46 736 99 07 82
Mail. carola.larsson@honda-eu.com