Efter missräkningen i premiären på Ring Knutstorp vill Honda Racing Sweden och Mattias Andersson återställa ordningen. När STCC avgörs i finska Alastaro den 20 maj är siktet inställt på en topp-fem-placering, minst.

– Vi drömmer om att ta med någon trofé hem, säger STCC-veteranen.

Historia skrivs nästa vecka. Då tar sig STCC-cirkusen till finska Alastaro utanför Åbo. Det är första gången någonsin STCC tar sig till Finland.

– Det är kul att komma till lite nya banor. Har man kört så länge som jag har gjort så är det svårt att hitta nya banor, särskilt i närområdet. Jag provkörde Alastaro ganska nyligen och jag tror den passar vår bil väldigt bra. Banan har lite av varje, både snabba och långsamma kurvor, säger Mattias Andersson.

Även om Finland inte varit med i STCC-kalendern förr så har racingveteranen Mattias Andersson kört några lopp där tidigt i sin racingkarriär. Och han hoppas det blir bra drag som i premiären.

– Senast jag körde i Finland måste ha varit 1992. Finland har en otrolig historia vad gäller racing. Genom åren har de fått fram väldigt bra förare på internationell nivå. Det är väldigt roligt att STCC-cirkusen kommer till Finland också, säger Mattias Andersson.

Premiären på Ring Knutstorp slutade inte som förväntat för Mattias Andersson. Efter att ha radat upp fina tider på träningen blev det endast en 18:e plats i kvalet till följd av en felbedömning i materialvalet på den regntunga banan. Trots det tuffa utgångsläget körde han upp sig under alla tre lopp och hamnade på en sammanlagd 9:e plats vid tävlingsdagens slut.

– Vi tog in nio-tio placeringar i varje lopp. Farten fanns där men utgångsläget var för tufft. Vi hade hoppats på så mycket mer, säger Mattias Andersson.

I Alastaro hoppas Mattias Andersson på revansch för förra veckans missräkning.

– Vi vill vara topp-fem i alla tre heaten, allra helst att vi hamnar på prispallen. Drömmen är att kunna ta med en trofé hem, säger Mattias Andersson.

För mer information kontakta
Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se