Mattias Andersson fortsätter i STCC. Racinglegendaren har nu inlett ett samarbete med Honda. I årets STCC-mästerskap kommer han att köra en Honda Civic Type R.

Nu är det klart. I STCC 2017 kommer racinglegendaren från Linköping, Mattias Andersson, att köra Honda Civic Type R som byggts av JAS Motorsport.

– Jag är jätteglad. Det är ett spännande nytt projekt som vi startar nu. I år är det dessutom ett nytt reglemente i STCC. Så det blir en nystart på mer än ett sätt i år för mig, säger Mattias Andersson.

Mattias Andersson har tävlat i STCC sedan 2001. Han har målsättningen för kommande säsong klar för sig.

 – Målet är naturligtvis pallplats. Honda Civic Type R är en bil som är bra på och utanför racerbanan. Det är en kraftfull och spännande bil som gör att man kan vara med och fajtas om en plats på prispallen varje helg, säger Mattias Andersson.

Mattias Andersson har radat upp segrar inom både karting och racing under sin långa karriär. Totalt har det blivit 100 segrar. Den första segern kom redan 1983.

 – Mattias Andersson är ett av de mest meriterade namnen vi har i den svenska racingvärlden. Vi är väldigt glada över att få se honom köra Honda. Type R och Mattias Andersson är båda fyllda av tävlingsanda och vi är övertygade om att det blir en perfekt match, säger Stefan Malmgren, landschef för Honda Sverige.

Mattias Andersson är den förare som kört näst flest STCC-race genom tiderna. Endast Jan ”Flash” Nilsson har gjort fler lopp än Mattias Andersson. Jan ”Flash” Nilsson stannade på 231 starter. Mattias Andersson har för närvarande 22 lopp färre än Jan ”Flash” Nilsson.