Det blev en tredjeplats för Honda Racing Sweden och Mattias Andersson i det avslutande STCC-heatet för säsongen på hemmabanan i Mantorp. Totalt blev det tre pallplatser för racinglegenden i årets STCC. 

– Det känns bra. Ett av målen för säsongen var att ta en första seger för Honda och det lyckades vi med. Vi gör en betydligt bättre säsong jämfört med föregående år. Förra året hade vi fyra pallplatser på 21 deltävlingar. I år har det bara varit 12 race men vi har varit på pallen tre gånger, det vill säga 25 procent av starterna, vilket jag är nöjd med, säger Mattias Andersson.

Årets STCC var också en av de jämnaste någonsin med 8 segrare på 12 deltävlingar.

– Vi har lyft både teamet och bilen. Sedan har visserligen våra konkurrenter också lyft sig och blivit bättre. Det var fler bilar i år och rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson körde inte alla race förra året, fortsätter Mattias Andersson.

Avslutningshelgen på hemmabanan Mantorp i Linköping bjöd på dramatik både på och utanför banan. Under kvaltävlingarna tvingades arrangörerna ställa in det andra heatet när stormen Knud blåste in över banan. På bara några minuter gick vindarna upp till orkanstyrka med piskande horisontellt regn och kaos i depån.

Det bjöds även på dramatik på banan. Efter ett hård första race där Andersson slutade på en åttonde plats blev det en hård kamp om segern i säsongens avslutande tävling.

Honda och Mattias Andersson fick en bra start och avancerade från en femte till en andra plats i racet. Men när Johan Kristoffersson, som körde för mästerskapstiteln, försökte köra om kuggar bilarna i varandra och i samband med det lyckas PWC-racingföraren Daniel Haglöf smita förbi och knipa andra platsen efter Tobias Brink med Mattias Andersson på tredje plats – den tredje pallplatsen för säsongen.

– Vi drömde om att sluta på topp-3 mästerskapet. Dit når vi inte i år. Vi kommer att bli delad sjua eller sexa, beroende på om överklagandet av protesten från deltävlingarna i Karlskoga går genom eller inte, säger Mattias Andersson.

Att det inte blev en högre placering totalt beror enligt Andersson på att de sämsta resultaten är för dåliga.

– En punktering och ett brutet lopp samt den dåliga premiären där vi slutade med två tionde placeringar gör att vi får för många helger med låga poäng som gör att vi inte kommer högre upp i sammandraget. Som i all idrott gäller det att ta bort de sämsta resultaten, säger Mattias Andersson.

När det gäller framtiden är inget spikat i dagsläget. Men målet är definitivt att köra även nästa år.

– Mitt mål är absolut att fortsätta. Jag tycker det är kul att tävla och skulle gärna köra ett år till.