TCR-säsongen kunde knappast få en bättre avslutning för Mattias Andersson och Honda. Under finalhelgen på hemmabanan i Mantorp kunde Linköpingsföraren kliva upp överst på prispallen för andra gången i år.

Mattias Andersson gjorde sin bästa tävlingshelg för hela året under TCR-finalen på Mantorp Park med en seger och en andraplats.

Andersson inledde med att vara allra snabbast i första kvalet. I andra kvalracet låg han länge tvåa. Alla toppförarna kom in för att lägga på en omgång nya däck för att om möjligt putsa tiden ytterligare. Den ende som lyckades köra snabbare var Tobias Brink, som tog sin första pole i år.

Det innebar att Mattias Andersson fick starta i tredje startrutan. Sin vana trogen gjorde han en mycket bra start och var direkt uppe på andra plats. Andersson jagade länge ledande Tobias Brink, men hittade ingen möjlighet att köra om. Istället låg han och bidade sin tid för att i den allra sista kurvan på sista varvet attackera, köra förbi och vinna racet. Segern var den andra för Mattias Andersson och Honda i år.

I andra racet startade Mattias från fjärde rutan. Han gjorde åter en god start och tog tredjeplatsen direkt. På den långa flygrakan tog han sig upp till andra plats och satte sedan press på ledande Andreas Wernersson. Tyvärr överhettade han däcken och kunde aldrig få till ett riktigt omkörningsförsök. Andersson fick nöja sig med andraplatsen men det innebar ändå att finalhelgen var årets bästa tävling resultatmässigt.

Totalt slutade Mattias Andersson på en femteplats i totaltabellen, inte många poäng från pallplats, vilket var målsättningen för året.

– Det har varit både upp och ned under men det känns alltid bra att avsluta säsongen på bästa sätt, säger Mattias Andersson.

 

För mer information kontakta

Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se

 

Carola Larsson, PR-ansvarig Honda Sverige
Tel. + 46 736 99 07 82
Mail. carola.larsson@honda-eu.com